Coaches

Mirjam Cremer, docent

Ik ben getrouwd met de liefste man en papa van onze vier kindjes. Sinds oktober 2013 werk ik als zelfstandig geboortefotograaf en heb inmiddels meer dan 200 geboortes mogen vastleggen.

In 2013 was ik de eerste geboortefotograaf gevestigd in Zuid-Limburg en heb ik mogen meewerken aan de bekendheid van dit vak in Nederland. In 2015 heb ik met een aantal zeer gewaardeerde
collega’s geboortefotografen.com mogen oprichten waar ik bestuurslid van ben.
Tijdens onze samenwerking zagen wij de behoefte om van al die losse workshops die er te volgen zijn in ons vak één geheel maken. Zo ontstond het idee om een Academy op te richten die talenten en
aankomende talenten opleidt om kennis te maken met alle aspecten die je als geboortefotograaf & Newbornfotograaf tegenkomt.
 
Naast alle mooie aspecten van dit vak en de enorme waardering die je van ouders krijgt is het ook een zwaar vak. Je ziet alle soorten bevallingen en soms maak je mee hoe fragiel en kwetsbaar een leven is. 
Zie je naast heel veel momenten van geluk ook intens verdriet. Je staat 24/7 op wacht en jij kiest voor dit vak maar je partner, kinderen en omgeving niet. Hoe ga je om met medisch personeel, welke emotie breng je zelf mee naar een bevalling. 
 
Ik kijk er naar uit persoonlijk kennis met je te mogen maken en samen te gaan werken. 
 
Mirjam


Evelien Koote, docent

Ik ben Evelien Koote, echtgenote en moeder van prachtige meiden! Wonend in de Betuwe, tussen de fruitboomgaarden in het plaatsje Ochten. Dol op mijn gezin, mijn 2 hondjes en de liefde, Cappuccino met veel melk, lekker wandelen in de natuur, bloemen, natafelen, vriendinnen, fotografie, een lekker warm huis en ‘zo nu en dan’ sporten!

In 2012 ben ik afgestudeerd als professioneel vakfotograaf, met als specialisatie fashion fotografie. Bij toeval kreeg ik een newborn voor de lens, dit raakte mij enorm. Ik ben me gaan inlezen en gaan ontwikkelen. In 2016 werd ik gevraagd voor een geboorte, ik heb hier niet lang over nagedacht. Emotie’s in de breedste zin van het woord. Wederom ging het roer om. Naast de newborn fotografie ben ik me gaan specialiseren in geboortefotografie en heb ik me aangesloten bij de professionele beroepsvereniging geboortefotografen.com. Waar ik bestuurslid van ben.

Er zijn veel workshops, maar een opleiding voor allround newborn & geboortefotograaf is er nog niet. Dat is de reden dat Mirjam en ik onze krachten willen bundelen. Dit heeft maanden aan voorbereiding gekost en inmiddels hebben we een super leerzame opleiding op de rit.

Ik kijk er heel erg naar uit je te ontmoeten en met jou op zoek te gaan naar jouw talent als newborn- geboortefotograaf.

Evelien


Neely Ker-fox (gastdocent)

Neely is afgestudeerd aan de universiteit van Georgia en heeft een achtergrond in de reclame, grafisch design en kunstgeschiedenis. 

In 2009 begon Neely haar professionele carrière als fotograaf en heeft haar eerste geboorte in 2011 vastgelegd. Niet lang daarna besloot ze zich in geboortefotografie te specialiseren en in familiefotojournalistiek. Sindsdien heeft ze het voorrecht gehad meer dan 100 geboortes te mogen vastleggen. Door de jaren heen heeft ze een waardevol netwerk opgebouwd met dokters, verloskundigen, anesthesiologen, verpleegkundige en overig ziekenhuis personeel. Ook neemt ze haar ervaring van de geboorte van haar eigen kinderen mee in haar werk. 

 


Monet Nicol (gastdocent)

Monet begon haar reis in de wereld van geboortefotografie vijf jaar geleden. Inmiddels heeft ze meer dan 300 geboortes gefilmd en gefotografeerd. Ze is getrouwd met Ryan en mama van twee fantastische dochters, Lucy en Eliza. Medio december van dit jaar verwacht ze samen met haar man hun derde kindje. Ze gelooft dat een geboorte een van de meest ingrijpende en overweldigende ervaringen is die we op deze wereld kunnen meemaken. Ze heeft de eer deze geboorteverhalen voor ouders te mogen vastleggen en het is haar passie om andere fotografen te helpen dit ook te kunnen doen. 

Volg haar werk op:  https://www.monetnicole.com


Erin Elizabeth (gastdocent)

Erin Elizabeth is een internationaal Award winning familie fotograaf en de meest bekende Newbornfotograaf in Australië. Ze is lid van de Australian Institute of Professional Photography.
Sinds 2008 maakt Erin prachtig werk en fotografeert in haar studio of bij ouders thuis Newborns met 100% natuurlijk licht. Ze geeft workshops in Australië  en Internationaal aan professionele fotografen.

 


Sophie Bos (gastdocent)

Al ben ik eigenlijk Brits, ik woon ruim 25 jaar in Nederland en spreek vloeiend Nederlands. Sinds 2017 (en de Brexit) ben ik een Dutch- Brit geworden. Ik ben getrouwd met “mijn Hollander” en samen hebben wij 3, nu inmiddels jong volwassen, jongens. Joshua, Judah en Joel. We hebben overal gewoon inclusief 3 jaar in Amerika waar mijn jongste zoon werd geboren. Al 15 jaar is Capelle aan den IJssel ons thuis.
In 2010 ben ik de opleiding tot Doula gaan volgen gevolgd en werk nu met passie en plezier als Doula door vrouwen, en hun partners te ondersteunen, voor, tijdens en na de geboorte.
Ik heb de eer gehad om ruim 200 gezinnen geboren (en uitgebreid) te zien worden.
Zwanger zijn en een baby verwelkomen in een gezin vraagt goede voorbereiding en is een proces dat je leven voor altijd verandert. Als doula en zwangerschapsdocent help ik ouders bouwen aan vertrouwen in hun proces. 
Als geboortefotograaf kun je in aanraking komen met een Doula. Tijdens de opleiding laat ik je kennis maken met mijn werk, geef ik je meer inzicht in de belevingswereld van een barende vrouw en bespreken we de do’s en don’ts tijdens een geboorte. Ik ben tijdens een bevalling niet alleen werkzaam als Doula, maar ook als geboortefotograaf. Het combineren van Doula support en geboortefotografie is vrij uniek. Ik deel graag mijn ervaring en kennis over mijn werk, over het geboorteproces en over de waardevolle invloed die beelden kunnen hebben op het emotionele proces van een vrouw. Ik kan mij goed inleven in jouw werk als (beginnend) geboortefotograaf en kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring met jou te delen.