Coaches

Mirjam Cremer, docent

Ik ben getrouwd met de liefste man en papa van onze vier kindjes. Sinds oktober 2013 werk ik als zelfstandig geboortefotograaf en hoop ik in 2021 mijn 400 ste geboortes mogen vastleggen.

In 2013 was ik de eerste geboortefotograaf gevestigd in Zuid-Limburg en heb ik mogen meewerken aan de bekendheid van dit vak in Nederland. In 2015 heb ik met een aantal zeer gewaardeerde
collega’s geboortefotografen.com mogen oprichten waar ik zeven jaar bestuurslid ben geweest. Inmiddels is de beroepsvereniging nog verder geprofessionaliseerd tot DuPho Geboortefotografen.com en hebben wij het bestuur overgedragen. Als Landelijk aanspreekpunt voor de ziekenhuizen ben ik nog altijd nauw betrokken bij de fantastische vereniging. 
 
Naast alle mooie aspecten van dit vak en de enorme waardering die je van ouders krijgt is het ook een zwaar vak. Je ziet alle soorten bevallingen en soms maak je mee hoe fragiel en kwetsbaar een leven is. 
Zie je naast heel veel momenten van geluk ook intens verdriet. Je staat 24/7 op wacht en jij kiest voor dit vak maar je partner, kinderen en omgeving niet. Hoe ga je om met medisch personeel, welke emotie breng je zelf mee naar een bevalling.  Dit komt allemaal aan bod tijdens de opleiding.
 
Ik kijk er naar uit persoonlijk kennis met je te mogen maken en samen te gaan werken. 
 
Mirjam


Evelien Koote, docent

Ik ben Evelien Koote, echtgenote en moeder van prachtige meiden! Wonend in de Betuwe, tussen de fruitboomgaarden in het plaatsje Ochten. Dol op mijn gezin, mijn 2 hondjes en de liefde, Cappuccino met veel melk, lekker wandelen in de natuur, bloemen, natafelen, vriendinnen, fotografie, een lekker warm huis en ‘zo nu en dan’ sporten!

In 2012 ben ik afgestudeerd als professioneel vakfotograaf, met als specialisatie fashion fotografie. Bij toeval kreeg ik een newborn voor de lens, dit raakte mij enorm. Ik ben me gaan inlezen en gaan ontwikkelen. In 2016 werd ik gevraagd voor een geboorte, ik heb hier niet lang over nagedacht. Emotie’s in de breedste zin van het woord. Wederom ging het roer om. Naast de newborn fotografie ben ik me gaan specialiseren in geboortefotografie en heb ik me aangesloten bij de professionele beroepsvereniging geboortefotografen.com. Waar ik coördinator van ben.

Er zijn veel workshops, maar een opleiding voor allround newborn & geboortefotograaf is er nog niet. Dat is de reden dat Mirjam en ik onze krachten willen bundelen. Dit heeft maanden aan voorbereiding gekost en inmiddels hebben we een super leerzame opleiding op de rit.

Ik kijk er heel erg naar uit je te ontmoeten en met jou op zoek te gaan naar jouw talent als newborn- geboortefotograaf.

Evelien


Ralf Czogallik, docent

Vol passie, creatief en onzichtbaar op cruciale momenten. Ik hou er van om mijn grenzen op te zoeken met als resultaat de mooiste foto’s van jullie mooiste dag. Enthousiast, professioneel maar vooral lekker gewoon; dat ben ik, Ralf Czogallik. Sinds 2008 ben ik niet meer weg te denken uit de wereld van bruidsfotografie in binnen- en buitenland.

Humor en gezelligheid; onmisbare factoren waarmee ik een ontspannen sfeer creëer die de foto’s net dat beetje meer glans geven. Ik heb reeds diverse Awards gewonnen en ben zelfs bekroond tot Beste Trouwfotograaf van Nederland! Daar ben ik maar wat trots op! Die is romantisch, intiem en journalistiek. Elke foto vertelt een verhaal.

 


Jorrit Ooyen, docent

Inmiddels 4 jaar geleden begonnen met een droom; geen 9 tot 5 meer. En nu; 4 jaar later mag ik de mooiste bruiloften op de mooiste plekken van de kust bij Valencia tot en met de groenste plekken van Nederland vastleggen. Dit werk maakt alles divers. Zo sta ik eerst te filmen voor mijn vaste klant L’Oreal en vlieg ik het weekend erop met Eppel Fotografie (Ralf) naar Valencia om een droom huwelijk vast te mogen leggen.

Het voelt nog zo als een droom, maar met hard werken, je passie volgen en jezelf alles aanleren ben ik daar gekomen. Het kan dus wel (al dacht de leraar daar vroeger anders over). Zie ik je snel?

 


Neely Ker-fox, docent

In 2009 begon mijn professionele carrière als fotograaf en heb ik mijn eerste geboorte in 2011 vastgelegd. Niet lang daarna besloot ik me in geboortefotografie te specialiseren en in familie fotojournalistiek. Sindsdien heb ik het voorrecht gehad meer dan 100 geboortes te mogen vastleggen. Door de jaren heen heb ik een waardevol netwerk opgebouwd met dokters, verloskundigen, anesthesiologen, verpleegkundige en overig ziekenhuis personeel.

Ook neem ik mijn ervaring van de geboorte van mijn eigen kinderen mee in mijn werk.


Sophie Bos, docent

Al ben ik eigenlijk Brits, ik woon ruim 25 jaar in Nederland en spreek vloeiend Nederlands. Ik ben getrouwd met “mijn Hollander” en samen hebben wij 3, nu inmiddels jong volwassen, jongens. Joshua, Judah en Joel. We hebben overal gewoon inclusief 3 jaar in Amerika waar mijn jongste zoon werd geboren. Al 15 jaar is Capelle aan den IJssel ons thuis.In 2010 ben ik de opleiding tot Doula gaan volgen gevolgd en werk nu met passie en plezier als Doula door vrouwen, en hun partners te ondersteunen, voor, tijdens en na de geboorte. Ik heb de eer gehad om ruim 200 gezinnen geboren (en uitgebreid) te zien worden.

Als geboortefotograaf kun je in aanraking komen met een Doula. Tijdens de opleiding laat ik je kennis maken met mijn werk, geef ik je meer inzicht in de belevingswereld van een barende vrouw en bespreken we de do’s en don’ts tijdens een geboorte.