Opleiding newborn- en geboortefotograaf

VANAF mei 2024 EEN COMPLEET NIEUWE OPLEIDING!

Vanaf mei 2024 de kick-off van een nieuwe opleiding tot geboortefotograaf & newborn fotograaf.
Een vernieuwde opleiding van 12 maanden voor ‘de beginnende en gevorderde fotograaf’! 

START 5e LEERGANG – begin mei 2024 

De inschrijving staat OPEN !
Meld je >> NU << meteen aan voor deze unieke opleiding!

Opleiding Newborn fotograaf - Childbirth Photoacademy

 


OPLEIDING GEBOORTE- & NEWBORN FOTOGRAAF  
VOOR DE BEGINNENDE FOTOGRAAF

Binnen de Academy bieden wij aanstormende talenten die willen starten als geboorte- en newborn fotograaf een leergang van 12 maanden.
Tijdens deze 12 maanden wordt je intensief opgeleid tot geboorte- & newborn fotograaf.
Geen zoektocht meer naar de ideale workshops, maar een totaalconcept waarbij je als zelfstandig of aankomend zelfstandig fotograaf geholpen wordt je eigen naam in dit vak te vestigen. Ruim 42 leerlingen gingen jou al voor en enkele leerlingen zijn zelfs al toegelaten tot de officiële beroepsvereniging/Dupho van geboortefotografen. Ook hebben meerdere leerlingen na afronding van de opleiding diverse Awards of onderscheidingen gewonnen.  

WAT GA JE LEREN IN DEZE OPLEIDING?

De leergang start met het formuleren van je eigen doelstellingen voor je werk als schrijver van beelden met licht. We starten dus bij jou en wat bij jou past. We laten je kennismaken met de materialen die je nodig hebt om te kunnen werken als geboorte & newborn fotograaf. 

We besteden uitvoerig aandacht aan alle aspecten die je tegenkomt als startende geboorte- en newborn fotograaf. Naast theorie gaan we vooral in de praktijk aan de slag en bouw je tijdens de leergang aan je eigen portfolio. De lessen zijn verdeeld over 12 volledige lesdagen en 12 mentor sessies. We besteden aandacht aan je zichtbaarheid, prijsstelling, het zoeken naar je eigen stijl, beeldbewerking en het werken met een Newborn of Geboorteklant. De twee disciplines van Geboorte- en Newborn fotograaf zullen in elkaar verweven zijn. Zo werk je steeds aan beide vakgebieden per lesdag.  

WAT IS ER VERNIEUWD IN DEZE OPLEIDING GEBOORTE EN NEWBORN FOTOGRAAF?

VIDEOGRAFIE – Vanaf dit jaar zullen er twee unieke aspecten aan deze basisopleiding worden toegevoegd. We laten je kennismaken met de basis van videografie en bewerking.

FLITSTECHNIEK – In ons werk als geboorte- en newborn fotograaf werk je regelmatig met moeilijke lichtomstandigheden. We laten je kennismaken met de basiskennis die je nodig hebt om te kunnen werken met flitslicht. Het werken met flitslicht is voor veel fotografen onbekend terrein. Hoe ga je om met omgevingslicht en flitslicht? Welke instellingen kan ik het beste gebruiken? Welke meerwaarde kan deze techniek toevoegen aan mijn werk?

Een complete nieuwe formule voor de beginnende fotograaf die meteen als professional aan de slag wil gaan.

>> Meld je meteen aan via deze link en jij bent er bij! <<

 


OPLEIDING GEBOORTE- & NEWBORN FOTOGRAAF  
VOOR DE GEVORDERDE FOTOGRAAF

Na de eerste enthousiaste start als Geboorte- en Newborn fotograaf zul je merken met hele andere uitdagingen te maken te krijgen dan bij de start van je bedrijf. Deze opleiding is speciaal ingericht voor fotografen die zich verder willen ontwikkelen in dit vak. Je beheerst je camera en hebt een goede start gemaakt met een eigen klantenkring en stijl. Je beheerst je basiskennis van fotobewerkingsprogramma’s zoals Lightroom en Photoshop. 

WAT GA JE LEREN IN DEZE OPLEIDING?

In 12 maanden tijd nemen we je met twee professionele fotografen en mee naar een verdieping van je werk. Je leert de basis, de techniek, ondernemerschap en we gaan verder om het beste uit jezelf te kunnen halen.

VIDEOGRAFIE Je hebt inmiddels je eerste films gemaakt en kent de basis van filmen enigszins. Toch zou je graag meer dynamiek in de films willen terugzien. Meer emotie en krachtigere beelden. Daar gaan we in deze opleiding mee aan de slag. Je gaat werken met een ervaren videograaf en we kijken ook terug naar je huidige werkwijze van importeren, organiseren, het maken van back-ups zodat je je tijd optimaal kunt gebruiken. Begrippen als storylines, filters en effecten, kleurcorrectie het gaat allemaal voorbijkomen.  

Lightroom en Photoshop – Fotobewerking maakt een belangrijk onderdeel uit van je eindproduct en stijl. Fletse of donkere afdrukken is waar veel fotografen mee geconfronteerd worden tijdens hun werk. Hoe zorg je dat jouw afdrukken precies gelijk zijn aan wat je op je beeld ziet.
Hoe komen jouw beelden nog meer tot zijn recht, hoe kan je de witbalans aanpassen, meer contrast aanbrengen, een consistente reportage verzorgen, enzovoort….


OPLEIDING GEBOORTE- & NEWBORN FOTOGRAAF

INVESTERING:

De kosten voor de opleiding bedragen €249,- excl. btw. per maand gedurende 12 maanden.
Het is in Nederland mogelijk een deel van je studiekosten terug te verdienen. Ook adviseren we je om in gesprek te gaan met je fiscaal adviseur om na te gaan in hoeverre deze studie en de btw aftrekbaar zijn voor jou persoonlijk. Wil je graag in minder termijnen betalen? Ook dat kan! Neem meteen contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

 

PRACHTIGE LOCATIE:

De opleiding start in mei 2024 met een vijfde leergang van deze opleiding, later inschrijven is mogelijk tot lesdag 3. De lessen zullen gehouden worden in de omgeving van den Bosch waar je in alle rust en ruimte kunt leren. Er is ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Het kan voorkomen dat wij afwijken van locatie tijdens praktijklessen. 

 

UITGEBREID INTAKEGESPREK:

De groepsgrootte van de leergang betreft minimaal 12 en maximaal rond de 21 personen. We streven ernaar het niveau per groep op elkaar te laten aansluiten. Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een intakegesprek, we maken heel graag kennis met je, samen bespreken we dan jouw huidige ervaring en leerdoelen én kijken welke opleiding het beste bij jou aansluit. De opleiding ronden we af met een eindopdracht en afsluitend examen.

Als (aankomend) professional heb je natuurlijk al de volgende zaken in je bezit:
  • DSLR (digitaal spiegelreflex camera liefst full-frame)
  • Minimaal 50 mm objectief voor een full-frame en 35 mm voor een “crop” camera
  • Beeldbewerkings-software : Lightroom en Photoshop
  • PC of laptop, bij voorkeur Apple

Bovenstaande is niet direct nodig maar wel gewenst vanaf lesdag 3. Zo nodig helpen we jou om de beste keuze te maken voor apparatuur en software!

Wanneer is deze opleiding voor jou geschikt:
  • Je voelt passie voor het werk van Geboorte- en Newborn fotograaf
  • Je bent bereid te leren en accepteert feedback van de docenten en medeleerlingen
  • Je wil graag aan de slag als professioneel Geboorte- of Newborn fotograaf 
  • Je bent bereid tijd te steken in je eigen ontwikkeling en hebt een zelfstandige houding
  • Je beziet je medestudenten als toekomstige collega’s en bent bereid elkaar te helpen
  • Je hebt een collegiale houding en communiceert met elkaar en niet over elkaar  

 


OPLEIDINGSDAGEN:

De lesdagen zullen op zaterdag gehouden worden van 10:00 – 16:00 uur. Tijdens de eerste lesdag is er voldoende ruimte om elkaar te leren kennen, de uitnodiging zal je ontvangen op het moment als je bent toegelaten tot de opleiding. Tijdens deze bijeenkomst worden de datums van de 12 lesdagen en 12 coach momenten bekend gemaakt en ontvang je het lesprogramma voor de opleiding.

INHOUD:

Deze opleiding bevat 12 lesmaanden, die elk 2 lessen bevatten. We bieden een maand voor maand opleidingsprogramma, waar je elke maand aan de slag gaat met nieuwe kennis en technieken. Het is een intensief programma, om ook groei en ontwikkeling bij jou als fotograaf te kunnen bereiken.

We bieden een lesprogramma aan met meetings, video’s, webinars, facebook-live Q&A sessies en een maandelijkse coaching met jouw persoonlijke coach. Hieronder kun je globaal de lesopbouw zien. Bij iedere lesdag zit tevens praktijk ingebouwd. Je gaat dus intensief en actief aan de slag vanaf lesdag 1.

Lesdag 1: Kennismaking jouw rol als Geboorte & Newborn fotograaf, Basisvaardigheden

Lesdag 2: Geboortefotografie: begrip en kennis van de baring, Toolkit, workflow, gebruik van lenzen

Lesdag 3: Geboortefotografie: verschillende lichtomstandigheden, zichtbaarheid van je werk en prijsstelling

Lesdag 4:  Website bespreking, basis Lightroom en Photoshop

Lesdag 5: Newborn fotografie praktijkdag: workflow en poseren met een pasgeboren baby

Lesdag 6: Newborn fotografie praktijkdag: selectie beelden voor portfolio en nabewerking

Lesdag 7: Basistechniek flitsen en praktijkopdrachten

Lesdag 8: Tussentijdse toetsing voorgaande onderdelen

Lesdag 9: Basistechniek videografie en bewerking

Lesdag 10: Portfolio bespreking / Album opmaak / verdieping bewerken

Lesdag 11: Laatste loodjes en puntjes op de ‘i’: hulp bij de masterproof/presentatie

Lesdag 12: Eindopdracht en feestelijke afsluiting, uitreiking certificaten


Eindopdracht:
 

Aan het einde van de opleiding sluit je af met een eindopdracht. In de eindopdracht zitten alle aspecten die je gedurende de 12 maanden hebt leren toepassen en ontwikkelen. Tijdens de eerste lesdag ontvang je meer informatie over je eindopdracht. Je hebt 12 maanden de tijd hieraan te werken, je onderwerp te bepalen en te ontwikkelen tot jouw eindproduct. Je ontvangt ene eindcertificaat van jouw coaches.

Examenopdracht:

Vanaf dit jaar voegen we een extra examenopdracht toe. Dit examenonderdeel staat los van de eindopdracht en is vrijwillig. Als (oud)bestuursleden en medeoprichters van de beroepsverering voor Geboortefotografen – Dupho Vakgroep geboortefotografen zien wij het belang is van dit netwerk. We begeleiden je in dit onderdeel naar je aanmelding voor de beroepsvereniging.

Om aan dit onderdeel deel te kunnen nemen is het belangrijk dat je gedurende je opleiding minimaal drie geboortes gaat vastleggen. Jij bent hierin verantwoordelijk en ontvangt de ondersteuning van jouw coach hierin. De eindbeoordeling van dit onderdeel ligt niet bij CBPA maar bij geboortefotografen.com dit maakt de toelating voor jou objectief en transparant. De docenten betrokken bij CBPA maken geen onderdeel uit van het beoordelingsteam van geboortefotografen.com. Transparantie en betrokkenheid vinden wij hierin essentieel. Door toevoeging van dit onderdeel laten wij jou als aankomend geboortefotograaf zien hoe groot wij het belang hechten aan een beroepsvereniging dat als doel heeft het standaardiseren en professionaliseren van ons vak.