Opleiding

Childbirth Photoacademy introduceert een uniek en nieuw concept in Nederland, start opleiding januari 2019!!

Binnen de Academy bieden wij talenten en aanstormende talenten een leergang van 12 maanden aan. Tijdens deze 12 maanden word je intensief opgeleid tot geboorte- & newborn fotograaf.

Geen zoektocht meer naar de ideale workshops, maar een totaalconcept waarbij je als zelfstandig of aankomend zelfstandig fotograaf geholpen wordt je eigen naam te vestigen in dit vak.

De leergang start met het formuleren van je eigen doelstellingen voor je werk als schrijver van beelden met licht. We starten dus bij jou en wat bij jou past. We laten je kennismaken met de materialen die je nodig hebt om te kunnen werken als geboorte & newborn fotograaf. We besteden uitvoerig aandacht aan beeldbewerking en color management en gaan vooral in de praktijk aan de slag. De leergang bestaat uit 24 lesmomenten waarvan 12 volledige lesdagen en 12 mentor sessies met de coach die we aan je toewijzen. De lessen zijn verdeeld over een periode van 12 maanden. Tijdens 4 lesdagen word je begeleid door internationale namen in ons vak: Neely Ker-Fox, Nicol Monet en Erin Elizabeth.

Waar wij binnen de opleiding voor staan is dat je na het afronden van je opleiding voldoende ervaring hebt kunnen opdoen om zelfstandig te kunnen werken als geboorte & newborn fotograaf. De groep waarmee je de leergang volgt kan het begin zijn van je eigen persoonlijke netwerk en wij ondersteunen je ook. 

Tevens laten we je zien dat investeren hoort bij ondernemen en dat het terugverdienen van je studiekosten een essentieel onderdeel betreft van de leergang.

We laten je kennismaken met een netwerk van collega’s in dit vak en de verschillende disciplines die je zult tegenkomen zoals: productleveranciers, webdesigners, grafische vormgevers en marketingspecialisten. Maar ook is er aandacht voor jou en de zorg voor jezelf in dit mooie en intensieve vak.

De groepsgrootte van de leergang betreft minimaal 6 en maximaal 12 personen. We streven ernaar het niveau per groep op elkaar te laten aansluiten. Om dit te kunnen bereiken maken wij na je inschrijving graag persoonlijk kennis met je. Samen bespreken we dan je huidige ervaring en leerdoelen. Als je niveau nog niet voldoende is om met de leergang te kunnen starten, kijken we samen naar een passende vooropleiding zodat je op een later moment kunt deelnemen.

Kosten

De kosten van de leergang bedragen €199,- per maand gedurende 12 maanden incl btw. Zoals aangegeven nemen we je tijdens de opleiding mee naar verschillende reportages en is het mogelijk een deel van je studiekosten terug te verdienen. Ook adviseren we je om in gesprek te gaan met je fiscaal adviseur om na te gaan in hoeverre de studiekosten en de btw aftrekbaar zijn voor jou persoonlijk. Wil je graag in minder termijnen betalen? Dan is dat in overleg mogelijk.

Locatie

De Academy beschikt over diverse leslocaties in het land. Afhankelijk van de woonplaats van de cursisten wordt de definitieve locatie bepaald.

De volgende materialen dien je in je bezit te hebben voordat je kunt starten met de leergang:

  • DSLR (digitaal spiegelreflex camera liefst full-frame)
  • Minimaal 50 mm objectief voor een full-frame en 35 mm voor een “crop” camera
  • Beeldbewerkingssoftware in de loop van de opleiding: Lightroom en Photoshop
  • PC of laptop, bij voorkeur Apple

Naast de leergang biedt de Academy ook kortdurende opleidingen aan. Klik >hier< voor een overzicht van de kortdurende opleidingen.