Opleiding

Childbirth Photoacademy biedt vanaf oktober 2020 een compleet nieuw en uniek concept aan !!

Vanaf oktober 2020 starten wij met 2 aparte opleidingen tot geboortefotograaf & newborn fotograaf.

Een opleiding van 12 maanden voor DE BEGINNENDE FOTOGRAAF en een opleiding van 6 maanden voor DE GEVORDERDE FOTOGRAAF.  

START LEERGANG 4 

OKTOBER 2020 INSCHRIJVING VANAF NU OPEN!! Meld je >>>HIER<<< direct aan!


  • OPLEIDING GEBOORTE- & NEWBORN FOTOGRAAF – BEGINNERS

Binnen de Academy bieden wij aanstormende talenten die willen starten als geboorte- en newborn fotograaf een leergang van 12 maanden.

Tijdens deze 12 maanden wordt je intensief opgeleid tot geboorte- & newborn fotograaf. 

Geen zoektocht meer naar de ideale workshops, maar een totaalconcept waarbij je als zelfstandig of aankomend zelfstandig fotograaf geholpen wordt je eigen naam in dit vak te vestigen. 

De leergang start met het formuleren van je eigen doelstellingen voor je werk als schrijver van beelden met licht. We straten dus bij jou en wat bij jou past. We laten je kennismaken met de materialen die je nodig hebt om te kunnen werken als geboorte & newborn fotograaf. 

We besteden uitvoerig aandacht aan alle aspecten die je tegenkomt als startende geboorte- en newborn fotograaf. Naast theorie gaan we vooral in de praktijk aan de slag en bouw je tijdens de leergang aan je eigen portfolio. De lessen zijn verdeeld over 12 volledige lesdagen en 12 mentor sessies. We besteden aandacht aan je zichtbaarheid, prijsstelling, het zoeken naar je eigen stijl, beeldbewerking en het werken met een Newborn of Geboorteklant. 

NIEUW IN DEZE OPLEIDING: 

VIDEOGRAFIE Vanaf dit jaar zullen er twee unieke aspecten aan deze basisopleiding worden toegevoegd. We laten je kennismaken met de basis van videografie. Een ervaren videograaf neemt je mee in de basiskennis die je moet weten om voor ouders een prachtig aandenken te kunnen maken in de vorm van een video.

FLITSTECHNIEK: In ons werk als geboorte- en newborn fotograaf werk je regelmatig met moeilijke lichtomstandigheden. We laten je kennismaken met de basiskennis die je nodig hebt om te kunnen werken met flitslicht. Het werken met flitslicht is voor veel fotografen onbekend terrein. Hoe ga je om met omgevingslicht en flitslicht? Welke instellingen kan ik het beste gebruiken? Welke meerwaarde kan deze techniek toevoegen aan mijn werk?

Deze vragen gaan we beantwoorden in deze module. 


  • OPLEIDING GEBOORTE- & NEWBORN FOTOGRAAF – GEVORDERDEN

Na de eerste enthousiaste start als Geboorte- en Newborn fotograaf zul je merken met hele andere uitdagingen te maken te krijgen dan bij de start van je bedrijf. Deze opleiding is speciaal ingericht voor fotografen die zich verder willen ontwikkelen in dit vak. Je beheerst je camera en hebt een goede start gemaakt met een eigen klantenkring en stijl. Je beheerst je basiskennis van fotobewerkingsprogramma’s zoals Lightroom en Photoshop. 

In 6 maanden tijd nemen we je met drie fotografen en een videograaf mee naar een verdieping van je werk. Je beheerst immers je basis we gaan nu verder om het beste uit jezelf te kunnen halen.

VIDEOGRAFIE: Je hebt inmiddels je eerste films gemaakt en kent de basis van filmen enigszins. Toch zou je graag meer dynamiek in de films willen terugzien. Meer emotie en krachtigere beelden. Dar gaan we in deze opleiding mee aan de slag. Je gaat werken met een ervaren videograaf en we kijken ook terug naar je huidige werkwijze van importeren, organiseren, het maken van back-ups zodat je je tijd optimaal kunt gebruiken. Begrippen als storylines, filters en effecten, kleurcorrectie het gaat allemaal voorbijkomen. 

DESTINATION: Met deze leergang voor gevorderde fotografen nemen we je mee naar een unieke Destination. Om te kunnen groeien en doorpakken is het even loskomen van je eigen werk- en woonomgeving zo waardevol. We nemen je daarom mee naar een unieke locatie. Op deze unieke locatie gaan we met drie fotografen aan de slag met jou! We gaan je in de praktijk met prachtige modellen helpen je portfolio een boost te geven. Leer spelen met het licht op de meest mooie locatie. Maak gebruik van de technieken die je al beheerst en nog verder uitgewerkt zullen worden. Drie dagen alleen maar fotografen en leren met collega’s die dezelfde passie dragen als jij. Met een prachtig portfolio van zwangerschapsfotografie en een loveshoot ga je vol inspiratie en energie naar huis. Deze reis zal plaatsvinden binnen Europa. 

COLORMANAGEMENT: Colormanagement maakt een belangrijk onderdeel uit van je professionals werkwijze. Fletse of donkere afdrukken is waar veel fotografen mee geconfronteerd worden tijdens hun werk. Hoe zorg je dat jouw afdrukken precies gelijk zijn aan wat je op je beeld ziet.


Kosten
De kosten voor de beginners opleiding bedragen €249,- per maand gedurende 12 maanden excl. btw. De kosten voor de gevorderde opleiding bedragen €249,- per maand gedurende 6 maanden excl. btw.
Zoals aangegeven is het mogelijk een deel van je studiekosten terug te verdienen. Ook adviseren we je om in gesprek te gaan met je fiscaal adviseur om na te gaan in hoeverre de studiekosten en de btw aftrekbaar zijn voor jou persoonlijk. Wil je graag in minder termijnen betalen? Dan is dat in overleg mogelijk.

Locatie
Ons streven is om in oktober 2020 te starten met een vierde leergang van deze opleiding, maar mogelijk wordt het iets later. De lessen zullen gehouden worden in de Oude Duikenburg te Echteld waar je in alle rust en ruimte kunt leren. Deze locatie ligt middenin de Betuwe nabij de A15. Er is ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheid. 
Intakegesprek
De groepsgrootte van de leergang betreft minimaal 8 en maximaal rond de 21 personen. We streven ernaar het niveau per groep op elkaar te laten aansluiten. Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een intakegesprek, we maken heel graag kennis met je, samen bespreken we dan jouw huidige ervaring en leerdoelen én kijken welke opleiding het beste bij jou aansluit. De opleiding ronden we af met een eindopdracht en afsluitend examen.
De volgende materialen dien je in de loop van de opleiding in je bezit te hebben :
  • DSLR (digitaal spiegelreflex camera liefst full-frame)
  • Minimaal 50 mm objectief voor een full-frame en 35 mm voor een “crop” camera
  • Beeldbewerkingssoftware in de loop van de opleiding: Lightroom en Photoshop
  • PC of laptop, bij voorkeur Apple

Opleidingsdagen: De lesdagen zullen afwisselend op zaterdag en dinsdag gehouden worden van 10:00 – 16:00 uur. Voor de start van de opleiding zal er een introductiebijeenkomst zijn om elkaar te leren kennen, de uitnodiging zal je ontvangen op het moment als je bent toegelaten tot de opleiding. Tijdens deze bijeenkomst worden de datums van de 12 lesdagen en 12 coach momenten bekend gemaakt en ontvang je het lesprogramma voor de opleiding.